روش های خاصی وجود دارند که با استفاده و توجه کردن به آن ها می‌توانید از خراب بودن باتری موبایل خود مطلع شوید. به بیان دیگر با این روش ها می‌توانید تشخیص دهید که چه زمانی برای تعویض باتری گوشی شما مناسب تر است. در ادامه این مطلب به معرفی روش های تست خرابی باتری موبایل برای گوشی های اندرویدی و آیفون ها می‌پردازیم. بنابراین با امداد موبایل همراه باشید.

باتری های جداشدنی و جدانشدنی

پیش از هر چیز باید بگوییم که گوشی های موبایل از نظر ساختار شامل دو دسته مختلف می‌شوند. دسته اول گوشی هایی هستند که تقریبا ساختار قدیمی تر داشته و بدنه‌ای غیر یکپارچه رو ارائه می‌کنند. در این نوع گوشی ها کاربر می‌تواند با جداسازی قسمتی از قاب دستگاه به باتری آن دسترسی یابد. به این دسته از موبایل ها اصطلاحا گوشی های با باتری جداشدنی می‌گوییم. اما در سمت مقابل گوشی های با باتری جدانشدنی قرار دارند که از بدنه‌ای یکپارچه بهره‌مند هستند و کاربر به سادگی نمی‌تواند به باتری آن ها دسترسی یابد. البته اینطور نیست که امکان تعویض باتری این نوع گوشی ها به هیچ عنوان وجود نداشته باشد، اما تعویض باتری آن ها باید توسط یک تعمیرکار مجرب انجام گیرد و بدون ابزارهای مناسب قابل انجام نخواهد بود.

با توجه به این توضیحات کاملا مشخص است که تست خرابی باتری موبایل با توجه به ساختار آن می‌تواند متفاوت باشد و به شیوه های مختلفی انجام شود. طبیعتا برخی از روش هایی که می‌توان از آن ها برای تست کردن خراب یا سالم بودن باتری گوشی در موبایل های با باتری جدا شدنی انجام داد، در گوشی های مجهز به باتری جدانشدنی امکانپذیر نخواهد بود. در ادامه این مطلب می‌خواهیم به مجموعه روش هایی اشاره داشته باشیم که با استفاده از آن ها می‌توانید تست خرابی باتری موبایل را چه در گوشی های اندرویدی و چه در آیفون های اپل انجام دهید. بنابراین با امداد موبایل همراه باشید.

تست خرابی باتری موبایل

روش های تست خرابی باتری موبایل

واقعیت این است که برای تست سلامت باتری گوشی های موبایل خیلی نمی‌توان از روش های متنوعی استفاده کرد. به عقیده ما در مجموع سه روش مختلف برای انجام این کار وجود دارد. روش اول مربوط به بازرسی ظاهری باتری می‌شود که طبیعتا فقط زمانی امکانپذیر خواهد بود که باتری گوشی شما جداشدنی باشد. روش دوم مربوط به زیر نظر قرار دادن کیفیت شارژدهی باتری موبایل بعد از هر سیکل شارژ می‌شود که کمی نیاز به دقت و تخصص دارد اما خوشبختانه در تمام گوشی ها قابل استفاده است. روش سوم هم مربوط به بکارگیری از بسترهای نرم افزاری مناسب برای تست خرابی باتری موبایل می‌شود که در ادامه بیشتر در مورد این روش ها صحبت می‌کنیم.

خرید باتری آیفون          – خرید باتری سامسونگ          – خرید باتری هواوی

روش اول: بازرسی ظاهری باتری

همانطور که پیش از این هم اشاره کردیم بازرسی ظاهری باتری می‌تواند یکی از روش های خوب موجود برای مشخص کردن سلامت آن باشد، اما متاسفانه این روش فقط در شرایطی قابل استفاده خواهد بود که باتری گوش قابلیت جداسازی داشته باشید. اگر به خاطر داشته باشید پیش از این در مقاله “علائم و نشانه‌های خرابی باتری موبایل” هم در مورد علائم ظاهری که نشان دهنده خراب بودن باتری گوشی هستند صحبت کردیم. علائمی مثل تورم باتری، ایجاد شکاف در لبه های آن، فرورفتگی و غیره همگی می‌توانند نشان دهنده خراب بودن باتری باشند.

یکی از تست های جالبی که می‌توان با در اختیار داشتن باتری گوشی ها برای بررسی سلامت آن ها انجام داد مربوط به چرخاندن باتری می‌شود. اگر باتری گوشی خود را روی میز یا روی یک سطح صاف قرار دهید و آن را بچرخانید باید بدون مشکل و با توازن چرخش داشته باشد. در صورتی که باتری از نظر فیزیکی دچار مشکل باشد، چرخش آن با توازن و به درستی انجام نمی‌شود. بنابراین یکی از بهترین روش های موجود برای تست خرابی باتری موبایل مربوط به بررسی ظاهری آن می‌شود.

روش دوم: زیر نظر قرار دادن کیفیت شارژدهی

باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری که این روزها در گوشی های موبایل از آن ها استفاده می‌شود به دلیل ماهیتی که دارند به مرور با افت ظرفیت رو به رو خواهند شد. مقدار افت ظرفیت باتری یک گوشی در بازه زمانی خاص به تعداد سیکل های شارژی وابسته است که در آن ها قرار می‌گیرد. به عنوان مثال از نظر تئوری و با صرف نظر از سایر عوامل موثر در عمر باتری، اگر باتری یک گوشی در مدت زمان 1 سال 300 بار به شارژ زده شود افت ظرفیت کمتری نسبت به باتری همان گوشی در شرایطی خواهد داشت که 400 مرتبه به شارژ زده شود. طبق تحقیقات به عمل آمده باتری های لیتیوم یونی ممکن است در طول یک سال مابین 20 الی 30 درصد از ظرفیت اصلی خود را از دست دهند! این موضوع بدان معناست که اگر باتری گوشی شما 3000 میلی آمپر ساعتی باشد، احتمالا بعد از گذشت یک سال ظرفیت واقعی آن به 2400 میلی آمپر ساعت کاهش پیدا می‌کند. طبیعتا در اینگونه مواقع شما متوجه افت کیفیت شارژدهی باتری گوشی می‌شوید و به نوعی با مشکل زود خالی شدن شارژ باتری مواجه خواهید شد. پس زیر نظر قرار دادن کیفیت شارژدهی باتری می‌تواند یکی از موثرترین روش های تست خرابی باتری موبایل باشد.

برای اینکه بتوانید دقیق کیفیت شارژدهی باتری گوشی خودتان را بررسی کنید کافیست یک مرتبه آن را فول شارژ نمایید و سپس به صورت نرمال از گوشی استفاده کنید. منظور از استفاده نرمال این است که گوشی را تحت فشار قرار ندهید و اقداماتی مثل اجرای بازی های سنگین اندرویدی و غیره را برای مدت زمان 24 ساعت متوقف سازید. اگر احساس کردید در این شرایط شارژدهی باتری آن مثل شش ماه نخست نیست، احتمالا وقت آن رسیده که باتری گوشی شما تعویض شود. اما اگر احساس می‌کنید که باتری موبایلتان همچنان در نگهداری شارژ عملکرد خوبی دارد و استفاده بیش از اندازه شما از گوشی منجر به خالی شدن زود به زود شارژ باتری می‌شود، نیازی به تعویض باتری نخواهید داشت. پس زیر نظر قرار دادن کیفیت شارژدهی باتری هم می‌تواند روش موثری برای تعیین سلامت باتری گوشی باشد.

تست خرابی باتری موبایل

روش سوم: استفاده از قابلیت های نرم افزاری

روش دیگری هم برای تست خرابی باتری موبایل وجود دارد! در این روش می‌توان از گزارش سیستم عامل گوشی یا اپلیکیشن های واسطی استفاده کرد که برای سنجش میزان سلامت باتری گوشی ها طراحی و ارائه شده‌اند. نحوه سنجش سلامت باتری موبایل از طریق این روش با توجه به سیستم عامل موبایل شما متفاوت خواهد بود. اگر از آیفون های اپل استفاده می‌کنید و حداقل iOS 12 روی دستگاه شما نصب است، به راحتی می‌توانید با مراجعه به منوی تنظیمات دستگاه و گزینه‌ای که برای سنجش کیفیت عملکرد باتری ارائه شده، سلامت باتری را بررسی کنید. اما در گوشی های اندرویدی انجام این کار برای تست خرابی باتری موبایل امکانپذیر نیست و باید از اپلیکیشن هایی مثل Accubattery کمک بگیرید.

ابتدا از آیفون های اپل شروع می‌کنیم. به منظور تست خرابی باتری آیفون از طریق بستر نرم افزاری آن کافیست مسیر زیر را زیر کنید:

  • به بخش Settings آیفونتان بروید.
  • گزینه Battery را انتخاب کنید.
  • گزینه Battery Health را انتخاب نمایید.

مشاهده خواهید کرد که دو گزینه در این بخش با عناوین Battery Capacity و Peak Performance Capacity وجود دارند. در صورتی که باتری گوشی شما کاملا سالم و بدون مشکل باشد، ظرفیت (Capacity) آن معادل 100 درصد خواهد بود و Peak Performance آن هم در حالت Normal Peak قرار خواهد داشت. اگر ظرفیت باتری شما در آیفون کمتر از 100 درصد نشان داده شود و مقدار آن به زیر 80 درصد برسد بهتر است به فکر تعویض باتری آیفون باشید. اگرچه با مراجعه به این قسمت از منوی تنظیمات آیفون به طور دقیق نمی‌توان متوجه تست خرابی باتری موبایل شد اما دید کلی از کیفیت شارژدهی آن برای شما آشکار می‌شود.

اما در گوشی های اندرویدی چطور می‌توانیم با استفاده از قابلیت های نرم افزاری تست خرابی باتری را انجام دهیم؟ بدین منظور در گوشی های اندرویدی باید از نرم افزارهای واسط استفاده شود. نرم افزاری تحت عنوان AccuBattery یکی از بهترین اپلیکیشن هایی است که بدین منظور قادر به استفاده از آن خواهید بود. این برنامه به صورت رایگان قابل دانلود است و با کلیک بر روی این قسمت به صفحه دانلود آن در گوگل پلی استور (Google Play Store) هدایت می‌شوید. بعد از اینکه برنامه مذکور را نصب کردید، آن را اجرا کنید.

تست خرابی باتری موبایل

با اجرای برنامه اطلاعات جامعی در مورد باتری موبایلتان نمایان می‌شود که عمر باتری و مقدار سلامت آن هم یکی از این دسته اطلاعات است. در هر یک از تب های اپلیکیشن AccuBattery اطلاعات جامع و متفاوتی در مورد سلامت و عمر باتری گوشی ارائه می‌شود و در برخی قسمت ها نکاتی هم برای افزایش توان شارژدهی باتری گوشی و بهبود عملکرد آن ارائه خواهند شد. پس نصب و استفاده از اپلیکیشن AccuBattery در گوشی های اندرویدی می‌تواند به عنوان یکی از بهترین روش های نرم افزاری تست خرابی باتری موبایل مورد استفاده قرار گیرد.

خرید شارژر آیفون          – خرید شارژر سامسونگ          – خرید شارژر هواوی

جمع‌بندی

همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به روش های مختلفی پرداختیم که می‌توانید از آن ها برای تست خرابی باتری موبایل خود استفاده کنید. روش اول مربوط به بازرسی ظاهری بود که متاسفانه انجام آن توسط تمام کاربران امکانپذیر نیست، چون اغلب گوشی های مدرن امروزی از باتری جدانشدنی بهره می‌برند. روش دوم مربوط به زیر نظر قرار دادن کیفیت شارژدهی و عملکرد باتری می‌شد که روشی مناسب برای سنجش میزان سلامت باتری است. در روش سوم هم از قابلیت های نرم افزاری و اپلیکیشن های واسط در دو سیستم عامل اندروید و iOS برای تست خرابی باتری استفاده می‌شود. امیدواریم از این مطلب آموزشی استفاده لازم را به عمل آورده باشید.

مطالعه بیشتر :

چگونگی رفع خرابی باتری موبایل

مهمترین نکات و راه های تقویت باتری موبایل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.