مولتی متر را می توان یکی از مهم ترین ابزارهای تعمیرات موبایل دانست. اگر از مولتی متر به خوبی مراقبت و نگهداری شود، عمر مفید آن ها ممکن است که به چندین سال نیز می رسد. اما ممکن است با گذشت زمان مولتی متر شما به دلایل مختلف کارایی خود را از دست بدهد و یا تاندازه کمیت ها را با خطای قابل توجه نشان دهد.

در این گونه مواقع معمولا دو راه پیش روی شما وجود دارد: تعمیر مولتی متر و عیب یابی آن یا خرید مولتی متر جدید. قبل از اینکه به خرید مولتی متر جدید فکر کنید بهتر است با ما همراه باشید تا به بررسی خطا، عیب یابی و تعمیر مولتی متر تعمیرات موبایل بپردازیم.

اولین اقدام بررسی باتری مولتی متر تعمیراتی است. یکی از عیوب متداول مولتی متر روشن نشدن آن است. سعی کنید مولتی متر را ابتدا روشن کنید. اگر مولتی متر روشن نشد یا صفحه نمایش آن تار بود نشان دهنده این است که باتری مولتی متر ضعیف یا خراب است. در اینجور مواقع کافیست باتری مولتی متر را تعویض کنید تا مشکل برطرف شود.

اگر مولتی متر شما روشن می شود ولی نتایج را بصورت دقیق نمایش نمی دهد، آنگاه علت خطای مولتی متر ممکن است خراب شدن نوک سربی پراب های مولتی متر باشد. مولتی متر را روی حالت اندازه گیری مقاومت بگذارید و نوک پراب ها را به هم بزنید. با این کار مقاومت نمایشگر مولتی متر باید عدد صفر اهم را به ما نشان دهد. اگر عدد نشان داده شده بیشتر از 1 اهم یا عددی متغیر بود، آنگاه با تعویض نوک پراب، مشکل براحتی حل خواهد شد.

اگر هم چنان مشکل مولتی متر برطرف نشد، آنگاه باید دستگاه را باز کنید. پیچ های روی مولتی متر را با پیچ گوشتی ریز و مناسب باز کنید. پس از باز کردن پیچ ها، فیوز مولتی متر را پیدا کنید و آن را بیرون بیاورید و بدقت بررسی کنید.

اگر یک فیوز شیشه ای شفاف بود، داخل آن را نگاه کنید و سیم نازک درون فیوز را چک کنید. اگر این سیم پاره شده بود یعنی فیوز مولتی متر سوخته است و باید آن را تعویض کنید. اگر یک فیوز سرامیکی در مولتی متر وجود داشت آنگاه باید مقاومت فیوز را با یک مولتی متر دیگر چک کنید. اگر فیوز سرامیکی هیچ مقاومت الکتریکی را نشان نداد باید آن را تعویض کنید.

در صورت نیاز برای تعویض فیوز مولتی متر، شما می توایند از مشاوره رایگان تیم کارشناسی ابزار امداد موبایل استفاده کنید.

از طرفی باید سیم ها و اتصالات مولتی متر را هم به دقت بررسی کنیم تا خراب یا فرسوده نشده باشند. اگر قطعه یا اتصالی از مولتی متر مشکل داشت آن را با هویه تعمیرات موبایل باز و ترمیم کنید.

هم چنین اتصالات مسی سلکتور را بررسی کنید چرا که ممکن است ساییدگی وجود داشته باشد. یکی دیگر از عیوب رایج مولتی متر مربوط به همین اتصالات است که باعث درست کار نکردن مولتی متر می شوند. بنابراین سعی کنید اتصالات سلکتور را کاملا تمیز نگه دارید تا با این کار مشکل کمتری برای مولتی متر تعمیراتی شما بوجود آید.

پس از بررسی کامل مولتی متر آن را ببندید و مجددا سلکتور را روی حالت مقاومت بگذارید. سپس نوک پراب ها را به هم متصل کنید که بایستی عددی نزدیک به صفر اهم را مشاهده کنید. در غیر این صورت وقت آن رسیده تا مولتی متر جدیدی بخرید.  شما برای اطمینان بیشتر از کیفیت و اصلی بودن ابزارهای تعمیرات موبایل، می توانید بهترین مارک های مولتی متر تعمیرات موبایل را با گارانتی تست 7 روزه از امداد موبایل خریداری کنید.

20 نظر در “عیوب متداول و علت خطاهای مولتی متر چیست؟

  1. وحید می گوید :

    سلام من مولتی مترهیوکی مدل ۳۲۵۶دارم باطری هارو درجا خراب می کنه وخاموش هم باشد باطری خراب میکه داغ می شود وجوش میزنه لطفآ راهنمایی کنید مشکلش چیه قبلآدوسه هفته ایی یه دفعه خراب می شدن باطری ها الان نومی خرم یک دقیقه هم دوام نمی یاره راهنمایی کنید تشکر

  2. مصطفی هفتاد ملای می گوید :

    سلام من مولتی‌متر خریدم زیاد آشنای ندارم والی میگن دوتا سیم شو به هم وصل کنید باید صدا بده از من همچین چیزی وجود ندارد چرا

  3. عرفان می گوید :

    سلام من مولتی مترم روی تست Hz عدد ۹۰ و ۸۰ ۴۰ و ۶۰ و ۵۰ نشون میده ثانیه ای متغیره یعنی برق شهر داغونه یا مولتی متر من خرابه
    Vc97 دارم

  4. موسوی می گوید :

    سلام مولتی متر سانوا PC5000 بیزر نمی زنه در ضمن خازن تا ۶۰ میکرو رو دقیق نشون میده بالا تر از ۱۰۰ میکرو را نشون نمیده مقاومت اهمی را در حالت اتوماتیک صفر نشون میده ولی روی کیلو اهم بزارم دقیق نشون میده علت چیه متشکرم

  5. فرجی می گوید :

    سلام من یک اهم متر چینی مدل DEC-890g
    به دلیل کم تجربگی به ترانس لامپ نئون مغازه زده ام خراب شد به یک تعمیر برده ام درست نشد وقتی 2سیم مثبت و منفی رو به هم وصل می کنیم عدد 435رو نشون میده در ولتاژ مستقیم درست نشون میده در ولتاژ متناوب در اول 098 رو نشون میده هنوز به برق نزده ام دوستان اگه تجربه ای در این زمینه دارید منو راهنمایی کنید

  6. فریاد می گوید :

    سلام
    اخه برادر عزیز شما که همش میگید نمی دونم اینکه دیدگاه نمی خواد
    یا بازم بپرسیم تا اطلاعاتمان بره بالا

  7. علیرضا می گوید :

    سلام من چند وقت قبل یک صفحه ولت متر امپر متر خریدم و روی یک منبع تغذیه دست ساز بستم ولی امرو خود به خود سوخت مشکل میتونه از چی باشه

  8. مهران می گوید :

    سلام من مولتی متر وقتی روی اندازه گیری خازن زدم روی رنج ۲۰ نانو فاراد اعدادش صفر نمی شد با اینکه من هیچی رو اندازه نگرفتم ولی وقتی
    برای ی مدت خاموشش کردم و دوباره روشنش کردم مشکل اون حل شده بود ولی اینبار وقتی روی رنج ۲۰ میلی آمپر می رفتم اینجوری میشد.واینکه من ولتاژ ی باتری ۱.۵ ولت رو اندازه گرفتم و مولتی مترم ۱ولت و ۴۰۰ نشون میداد یعنی خرابه؟ لطفا پاسخ بدید.

  9. محمد می گوید :

    برد دستگاه هم ظاهرش خرابی و سوختگی و دود زدن مشاهده نشد و در حد نو هست
    مارک معروف هیوکی ژاپن میباشد

  10. محمد می گوید :

    سلام
    ارادت
    مولتی متر دیجیتال ولتاژ رو درست نشون نمیده و عدد ثابت نمیشه و متغییر هست
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    • بنده خدا می گوید :

      سلام دوست عزیز.
      در وهله اول باتری دستگاه رو عوض کردید یا نه؟
      در بیشتر موارد متغیر بودن اعداد نمایش داده شده و ثابت نشدن اندازه گیری مربوط به ضعیفی باتری دستگاهه که با تعویض درست میشه.

  11. بنجامین می گوید :

    سلام دوستِ عزیز
    آیا میتوان برای راه اندازی مولتیمتر بجای استفاده از باطری از آداپتور یا شارژر استفاده کرد؟
    مولتیمتر من ویکتور وی سی 97 مباشد
    با سپاس

    • امداد موبایل می گوید :

      سلام اگه آمپر و ولتاژ خروجی شارژر یا آداپتور مشابه باتری باشه که روی مولتی متر هست میشه
      ولی بهتره اینکار انجام نشه

    • امیر می گوید :

      علت اینکه از باتری استفاده میشه اینه که تغییرات ولتاژ نداره(یا صفر ولته یا ۹ هیچوقت نمیشه ک باتری هفت ولت باشه)(البته باتری کتابی رو عرض کردم)
      به همین علت برای اینکه به مولتی مترتون صدمه ای وارد نشه حتما باید از باتری استفاده کنید

  12. حبیب می گوید :

    سلام
    یک مولتی متر دیجیتال انبردار دارم.کلامپ روی اهم بود به برق شهری وصل کردم کلا صفحه نمایشش از کار افتاده.ایا تعمیر میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.