منبع تغذیه DC یکی از پرکاربردترین دستگاه های تعمیرات موبایل است. این دستگاه جریان متناوب برق شهری را به یک جریان مستقیم تبدیل می کند که برای کار با موبایل مناسب است.

قبل از هر چیز شما برای آشنایی بیشتر با این دستگاه تعمیرات موبایل پیشنهاد می کنیم نگاهی به مقاله منبع تغذیه موبایل چیست بیندازید.

در این راهنما قصد داریم نحوه کار با منبع تغذیه تعمیرات موبایل را آموزش دهیم. کار با این دستگاه کاربردی بسیار آسان است و کافیست ابتدا اجزای منبع تغذیه را بخوبی بشناسید.

اجزای منبع تغذیه تعمیرات موبایل

بر روی یک منبع تغذیه معمولا چند دکمه، ولوم چرخشی، نمایشگر و سوکت خروجی وجود دارند. معمولا سه سوکت قرمز، زرد و مشکی بر روی این دستگاه وجود دارند. سوکت قرمز رنگ همان خروجی مثبت دستگاه و محل اتصال پراب قرمز است. سوکت زرد و یا سبز نیز خروجی Ground یا اتصال به زمین است که برای جلوگیری از الکترسیته ساکن یا هرگونه افزایش احتمال جریان برق استفاده می شود.

با توجه به مدل منبع تغذیه ممکن است دکمه ها و ولوم های متعددی روی آن وجود داشته باشد. اما معمولا دو ولوم چرخشی برای تنظیم ولتاژ و دو ولوم برای تنظیم جریان بر روی این دستگاه وجود دارند. به کمک این ولوم ها می توانید ولتاژ و جریان را بصورت اعداد درشت و ریز تنظیم کنید. به عبارتی دیگر یکی از این ولوم ها برای افزایش یا کاهش بصورت مقادیر بزرگ و دیگری برای تنظیم دقیق مقادیر در حد یک دهم است.

بر روی دستگاه معمولا یک یا دو نمایشگر وجود دارد که مقادیر ولتاژ و جریان تنظیم شده را نشان می دهد. هم چنین یک دکمه پاور بر روی دستگاه قرار دارد که برای روشن کردن آن استفاده می شود. روی برخی از مدل های منبع تغذیه یک دکمه کوچک برای محدود کردن آمپر (نشان دادن مقادیر بصورت آمپر و میلی آمپر) نیز وجود دارد. البته برخی مدل های دیگر مانند منبع تغذیه سوئیچینگ سانشاین P3005A یا منبع تغذیه Sunshine P-3005DA نیز در بازار هستند که دارای دکمه قفل تنظیمات، کلیدهای حافظه و محافظ ولتاژ/جریان مصرفی هستند.

نحوه کار با منبع تغذیه منبع تغذیه DC تعمیرات موبایل

ابتدا دکمه پاور را بزنید تا دستگاه روشن شود. سپس پراب های مثبت و منفی دستگاه را در سوکت های مربوطه وصل کنید.

در مرحله بعد، ولوم کنترل جریان را کمی باز کنید تا خروجی ولتاژ داشته باشید. با این کار چراغ کوچک مربوط به کنترل ولتاژ روشن می شود. سپس ولتاژ دلخواه را به کمک ولوم های چرخشی کنترل کنید. با این کار ولتاژ خروجی از دستگاه تنظیم می شود.

برای تنظیم جریان، ابتدا ولوم های جریان را کاملا ببندید تا مقدار جریان صفر آمپر شود. با این کار ولتاژ دستگاه نیز صفر ولت می شود و چراغ کنترل جریان روشن می شود. سپس نوک پراب های مشکی و قرمز را به هم وصل می کنیم و شروع به تنظیم کردن جریان خروجی از دستگاه با استفاده از ولوم های چرخشی می کنیم. پس از اینکه جریان مورد نظر را تنظیم کردیم، پراب ها را از هم جدا می کنیم. با این کار می بینیم که مقدار ولتاژ تنظیم شده روی نمایشگر نمایش داده می شود. حال اگر پراب ها را به هر وسیله ای وصل کنیم، ولتاژ و جریان خروجی از دستگاه همان مقادیر تنظیم شده خواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.